Re:member flex

* Den effektiva räntan är baserad på en individuellt bestämd årsränta mellan 9,74 – 24.74%. I detta exempel är årsräntan 17,24% och en kredit om 20,000 kr har utnyttjats och betalats över 12 månader (med E-faktura). 39 räntefria dagar har i detta fall använts.

Recension – re:member flex

Re:member flex är ett bra kreditkort för den vane shopparen eller resenären. Det tillhör den sällsynta skaran av gratis kreditkort på det sätt att kortet inte har någon årsavgift. Delbetalar du aldrig din kreditfaktura är alltså kortet helt gratis att äga. Räntan sätts individuellt för alla som ansöker om kortet och man får dessutom rabatter i över 300 butiker i dagsläget.

Re:member reward

Rabattprogrammet som kreditkortet från re:member flex har heter re:member reward. I detta program ges rabatter i över 300 butiker och ökar konstant. Det enda man behöver göra för att kunna nyttja rabatterna är att logga in på re:members sajt med sitt kortnummer.

Rabatterna uppgår till så höga nivåer som hela 25% men omfattar aldrig moms eller fraktkostnader. Detta är alltså inte ett bonusprogram utan endast ”vanliga” rabatter i utvalda butiker.

re:member flex och deras försäkringar

Har man ett flex kreditkort ingår också en stor reseförsäkring som täcker i princip alla tänkbara olyckshändelser och situationer när man är på resande fot. Utöver detta finns möjligheten att köpa till deras Trygghetspaket. I detta paketet ingår Allrisk, prisgaranti och Evenemangsskydd och har en årskostnad på 129 kr.

Reseförsäkringen har:

 • Avbeställningsskydd
 • Resestartsskydd
 • Försening av allmänt färdmedel vid avresa
 • Missat anslutningsflyg
 • Kapitalbelopp vid olycksfall
 • Bagageförsening vid utlandsresa
 • Kapitalbelopp vid olycksfall
 • Självriskskydd vid utlandsresa
 • Självriskskydd vid utlandsresa
 • Självriskeliminering hyrbil (endast utomlands
 • ID-stöld

Individuell ränta

Till skillnad från många andra kreditkort väljer re:member att ha en individuell kreditränta. Denna bestäms av re:member själva när man ansöker om kreditkortet och ligger ligger på 9,74 – 24,74 %.

Betalningsförmåga, ekonomisk situation, kreditvärdighet och ekonomisk historia påverkar alla hur låg ränta man kan få. Riktigt bra ekonomi brukar också resultera i lägsta möjliga kreditränta. Utöver möjligheterna till en riktigt låg kreditränta får man också upp till 56 räntefria dagar som man själv väljer hur man vill använda. Dessa dagar är per kalenderår och kan exempelvis användas om man valt att delbetala sin kreditfaktura men inte vill betala ränta.

Nackdelar med kortet

Tyvärr har re:member flex kreditkort ett valutapåslag på 1.75 % och en uttagsavgift på 3 % dock minst 35 kr. Det gör att detta inte mäter sig med Bank Norwegian när det kommer till att resa. Det går dock fortfarande använda som ett resekort men se då till att inte göra uttag med kortet. Gör man det kan det bli en dyr historia.

Överlag har dock kreditkortet få nackdelar och är ett väl balanserat kreditkort som funkar väldigt bra i vardagen, shopping och resan då och då.

Frågor och svar

Går det få ett extrakort?

Ja det är möjligt att beställa ett extrakort. Extrakortet har exakt samma fördelar som det vanliga kortet, det finns alltså inga skillnader mellan ditt vanliga kort och extrakortet.

Är kortet gratis för alltid?

Som det är idag så kommer du aldrig behöva betala en årsavgift för att äga ett re:member flex. Skulle detta ändras uppdaterar vi givetvis vår information här på sajten.

Går det få re:member kortet i metall?

Nej i dagsläget går det inte få kreditkortet i metall. Förhoppningsvis är detta något som re:member planerar att göra längre fram.