Flex får rabattsystem & reseförsäkring

8 mars, 2018 av

De två stora fördelarna med Re:member Flex har hittills varit att kortet har individuell ränta samt är utan årsavgift. Men nu har Re:member skapat ett rabattsystem till kortet och i mars ingår även reseförsäkring.

Under 2017 erbjöd kreditkortsföretaget Re:member två olika kreditkort. Re:member More, med årsavgift, försäkringar och bonus samt Re:member Flex utan årsavgift, försäkringar eller bonus. Fördelen med Flex har däremot varit dess individuella ränta vilket är relativt ovanligt på kreditkort.

Nu har kortföretaget däremot valt att förbättra Flex på två punkter. Utöver dagens fördelar lägger företaget till en reseförsäkring samt ett rabattsystem. Utöver det kan även försäkringspaketet ”Trygghetsförsäkring” tecknas för en mindre årsavgift.

Reseförsäkring

En tidigare nackdel med Flex har varit att kortet inte haft någon reseförsäkring. En försäkring som annars är mycket vanlig hos kreditkort. Detta ändras däremot i mars då Re:member lägger med försäkringen på kortet. Betala resan med kortet och reseförsäkringen gäller automatiskt.

Rabattsystem

Den största förändringen på kortet är lanseringen av Re:member Rewards. Ett belöningsprogram som ger rabatt hos mängder av olika E-butiker. I början av 2018 var det över 250 anslutna butiker som därmed gav rabatt via detta system – Och det är riktigt bra rabatter!

Shoppa online med Re:member Flex

Den som har ett Flex-kort loggar in på Remember.se med födelsenummer och kortnummer. Därefter visas alla E-butiker som ger rabatt. Dessa kan även sorteras utifrån bransch/popularitet/namn m.m. I detta läger går det att se hur stor rabatt de olika butikerna ger. Exempelvis gick det i början av 2018 att få 6% hos Boozt, 8% hos Outnorth och 8% hos Åhlens.se.

Man klickar sedan på den butik man vill handla från varpå denna butik kommer att öppnas i webbläsaren. Köpet genomförs som vanligt och det är viktigt att man betalar det med kortet. Någon rabatt kommer inte att ses i detta läge. När däremot kreditkortsfakturan kommer visas rabatten vilket gör att fakturan är på lägre belopp än om rabatten inte utnyttjats.

I början av 2018 kommer även Re:member att lansera ett plugin som kan laddas ner till webbläsaren. Den visar direkt om man är på en butik som ger rabatt via kreditkortet. Därmed kan man handla som vanligt och så fort ett köp ska genomföras kontrollerar man om butiken ger rabatt eller inte.

Re:member Rewards gäller enbart för Flex och för de som har det äldre kortet Re:member MasterCard. Det gäller inte för Re:member More.

Trygghetsförsäkring

Trygghetspaketet är ett försäkringspaket som kommer erbjudas från mars 2018. Paketet kostar 129kr per år och innehåller:

Evenemangsförsäkring  – Få pengarna tillbaka för konserter och andra evenemang om du inte kan gå på grund av sjukdom, olycka m.m.

Allriskförsäkring – Få ersättning om hemelektronik eller vitvaror går sönder på grund av olycka. Detta i upp till 2 år.

Prisgaranti – Få mellanskillnaden tillbaka om du köpt en vara och sedan, inom 90 dagar, hittar samma vara till lägre pris någon annanstans (gäller enbart ordinariepris och inkl. ev. frakt)

Tilläggsförsäkringar försvinner

Det har tidigare varit möjligt att teckna en rad olika tilläggsförsäkringar till Re:member Flex. Detta till en kostnad av 70 kr per år och försäkring. Det är något som nu tas nu bort och istället ingår reseförsäkringen automatiskt samt att Trygghetspaketet kan tecknas som tilläggspaket.