Bank Norwegian

* Den effektiva räntan är baserad på 15,000 kr i utnyttjad kredit som betalas över en 12 månader lång period.

Recension – Bank Norwegian

Bank Norwegian är idag kända både för sina blancolån men också för sitt högt uppskattade kreditkort. Deras kreditkort är ett av de bästa resekorten på marknaden idag och kommer med en mängd fördelar. Kortet är bland annat helt gratis att äga, det vill säga att det inte har någon årsavgift och man har helt fria kontantuttag både utomlands och i Sverige.

Bonuspoäng

En av de största anledningarna till att många privatpersoner väljer att ansöka om ett kreditkort från Bank Norwegian är deras bonussystem. För alla köp man gör med kortet, oavsett var man handlar får man bonuspoäng upp till 100 000 kronor spenderade per kalenderår. Denna gräns gäller dock inte när man köpet flygbiljetter hos Norwegian.

Poängen kan sedan växlas in hos Bank Norwegian mot flygresor. Antingen kan man växla in en del av sina poäng för en kraftigt rabatterad flygresa eller betala hela flygresan med sina bonuspoäng som man samlat på sig.

Bonusen ser för nuvarande ut som följande:

  • 10% cashpoints av beloppet vid köp av Flex flygbiljetter hos Norwegian
  • 4% av beloppet när man köper Lowfare flygbiljetter hos Norwegian
  • 0,5% av beloppet för alla övriga köp upp till 100 000 kr per kalenderår

Räntefria dagar vid kontantuttag

I princip alla kreditkort idag har något som kallas för räntefria dagar. Det innebär helt enkelt, beroende på vilket kort man har att man får upp till ett visst antal dagar räntefritt när man väljer att delbetala sin kreditkortsfaktura. Det Bank Norwegian dock har valt att göra är att dessa dagar även gäller vid kontantuttag.

Det innebär att man kan göra uttag med kortet sedan använda sina räntefria dagar och på så sätt slippa betala ränta för uttaget, riktigt bra tycker vi.

Rabatter på online shopping

Reward eshop är namnet på Bank Norwegians rabattprogram. Detta program ger tillgång till rabatter i över 200 butiker när man handlar med sitt kreditkort från Norwegian. Bland annat gäller rabatterna hos CDON och Bokus och rabatterna betalas ut som cashpoints som självfallet sedan kan användas för att köpa flygbiljetter hos Norwegian.

Rabatterna är alltså på ett sätt kopplade till bonusprogrammet. Detta gör att kortet känns väl genomtänkt och oavsett vad man gör eller köper leder nästan alltid till att man får ut mer av sitt användande av kreditkortet.

Nackdelar med kortet

Den huvudsakliga nackdelen med Bank Norwegians kreditkort är valutapåslaget. Påslaget ligger på 1.75% vilket inte är orimligt högt om man ser till många andra kreditkort utan är en relativt normal procentsats. Men eftersom detta är ett så utmärkt resekort annars så är ett valutapåslag det sista man vill ha när man är på resande fot.

Med det sagt så väger fördelarna mycket tyngre här och att hitta ett riktigt bra kreditkort överlag som dessutom inte har ett valutapåslag är idag nästintill omöjligt.

Frågor och svar

Går det att få ett Bank Norwegian extrakort?

Nej det går tyvärr inte få ett extrakort.

Finns det någon gräns för hur mycket bonuspoäng man kan tjäna per år?

Ja men endast för ”övriga köp”. När du köper flygbiljetter hos Norwegian finns det ingen övre gräns. För övriga köp får man endast cashpoints upp till 100 000 kr per kalenderår.

Kommer jag någonsin behöva betala en årsavgift för mitt Bank Norwegian kreditkort?

Nej, kortet är alltid gratis oavsett hur många år du har ägt kortet.